ОБРАЗОВАТЕЛНО КОНСУЛТИРАНЕ

Вече повече от 12 години консултираме кандидат-студенти или ги превеждаме и подкрепяме през цялостния процес на кандидатстване. Тенденцията, която следваме в последните години е да участваме в процеса наистина като консултант, дори coach, с нашия опит, know-how, познания и квалификация по кариерно и образователно ориентиране. Кандидатстването е процес, в който всеки бъдещ студент може да изгради у себе си отлични и незаменими в бъдещето му, комуникационни, организационни и личностни качества. Ние можем да Ви покажем как.

Нашата идея е, че можете сами да избирате институциите, в които да кандидатствате – без ограничения. Ние няма да Ви лимитираме в рамките на каталог с партньорски университети, защото Вие сте нашите партньори и ние желаем Вие да постигнете целите си, а не университетите да си запълнят бройките.

Някои от държавите, с които имаме опит през годините са:

Великобритания

Много от нашите кандидати са приети или вече завършили в едни от най-престижните университети на Острова като University of St. Andrews, University of Cambridge, University of Edinburgh, King’s College, Queen Mary University of London, University of Glasgow, University of Strathclyde, University of Bath и др.

Вижте повече за МОТИВАЦИОННО ПИСМО И ПРЕПОРЪКИ

Пълен списък на университетите и предлаганите специалности може да намерите тук: http://search.ucas.com/

Повече по темата и актуални класации може да намерите тук: http://www.thecompleteuniversityguide.co.uk/

Нидерландия

При нас можете да се консултирате за пълното портфолио от университети, които предлага нидерландската ситема за висше образование. Текущите ограничения, които налага централизираната система Studielink е до 4 университета, в рамките на една кандидат-студентска кампания. За част от специалностите се прилага и т.нар. Numerus Fixus, което създава и допълнителни рестрикции по процедурата на кандидатстваме, но това можем да обсъдим в нашия офис.

В Нидерландия съществуват два основни типа институции за висше образование:

– Изследователски университети – теоритично-ориентирани върху определени предмети и специфични програми. Това са и именитетите университети, които често се спрягат в класации и в публичното пространство. В голямата част от тях бакалавърска степен се получава за 3 години. Общият им брой е 14, като някой от най-известните са: Erasmus University Rotterdam, University of Amsterdam, Maastricht University, Leiden University, както и техническите Delft University of Technology, TU Eindhoven и др.;

– Професионално-ориентирани университети (университети за приложни науки) – общо 41 на брой. Те се предпочитат от хора, които обикновено вече имат визия за конкретна професия или сфера на реализация, в която искат да продължат. Бакалвърската степен тук отнема 4 години и има определени специфики за продължаване в магистърска. Някои от по-популярните имена тук са:  NHL Stenden, Fontys University, Saxion, Rotterdam Business School и др.

Важно е да се знае, че типът на университета често зависи от специалността, която е избрана. Повечето специалности си имат „място“ в конкретен тип университети и това обикновено определя изборът. В този смисъл за ЗА и ПРОТИВ единия или другия вид университети е трудно да се говори. Популярна търсачка за специалности в Нидерландия е: https://www.studyfinder.nl

САЩ

Ние сме регистрирано училище към Common Application  – унифицираната система за кандидатстване в САЩ. Познаваме в детайли добрите практики и тънкостите на целия процес и ще Ви насочим към подходящите за Вас университети, процеса на кандидатстване за прием и финансова помощ. Кандидатстването в САЩ е комплексен и продължителен процес, но с правилите насоки и изграждането на качествена кандидатура иначе скъпото американско образование е достижимо.

Ще Ви посъветваме и за подходящите изпити, за да сте конкурентно способни с останалите международни студенти, кандидатстващи за ограничения брой стипендии. Отличната диплома, спортни и/или академични постижения и добри резултатите на езиковите изпити и SAT са само някои от предпоставките за прием в добро учебно заведение с пълна или частична стипендия.

Наши клиенти са вече студенти в: Smith College, Hamilton College, Lafayette College, Hampshire College и др., както и Американския Университет в Благоевград.

Повече по темата и актуални класации може да намерите тук: http://www.usnews.com/rankings